Nieuws

Zang- en gitaarleerlingen spelen in Grand Café van Verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord (20-01-2019)

Afgelopen zondagmiddag hebben leerlingen van zangdocent Addo Kruizinga en van gitaardocent Sander Eggen een concert gegeven in het Grand Café van Verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord, Zinzia Zorggroep. De leerlingen zijn veelal op latere leeftijd begonnen met gitaar spelen en zingen en voor de meesten was het hun eerste optreden. Naar een paar spannende eerste stukken werd de sfeer steeds losser en relaxter. De bewoners van Zinzia en de bezoekers van het Grand Café reageerden enthousiast en genoten van bekende liedjes van de Beatles, Mamas en the Papas tot Guns’n Roses en The Cranberries.

De groep is vorig jaar begonnen rond de keukentafel van gitaardocent Sander Eggen. Sander: ‘Ik merkte dat veel van mijn volwassen leerlingen het erg leuk vinden om samen muziek te maken. We zijn toen eens per maand bij ons thuis rond de keukentafel liedjes gaan spelen maar merkten al snel dat we de zang erbij misten. Zangdocent Addo Kruizinga had een paar enthousiaste leerlingen die het ook leuk vonden om mee te doen en sindsdien is het geheel een beetje uit de hand gelopen met dit eerste optreden als mooi resultaat!’

Op 9 februari speelt de groep nog een keer bij Zinzia Zorggroep in Renkum en daarna zal er ongetwijfeld weer worden gewerkt aan nieuw repertoire.